Jaostot

Tarjoilu

Tarjoilujaosto – Työtä tiskin takana varusmiesten parhaaksi!

Tarjoilujaoston sisaret tekevät myyntityötä sotilaskodissa. Työhön kuuluu tarjoilu, myyntityö (kassalla olo) ja kaikki keittiötyöt. Vapaaehtoiset sisaret tekevät noin kerran kuukaudessa yhden illan vakituisen työntekijän apuna. Viikonloppuisin sotilaskotia pitävät auki niin ikään vapaaehtoiset työntekijät.

Toimintaan kuuluu normaalin sotilaskodissa tapahtuvan myyntityön lisäksi yhteistyö Liikkuvan Sotilaskodin kanssa. Meidät voi nähdä myös metsän siimeksessä.

Suurimmat tapahtumat, joissa tarjoilujaosto on vahvasti esillä ovat kaksi kertaa vuodessa olevat saapumiserien vala- ja omaistenpäivät.

Toimintaan otetaan mukaan kaikki 16 vuotta täyttäneet henkilöt (vaikka yleensä puhutaankin vain sisarista, voi mukaan tulla myös miehiä!). Jos Sinua kiinnostaa toimiminen maanpuolustustehtävissä ja lisäksi olet reipas, oma-aloitteinen, iloinen ja rehellinen henkilö – ota rohkeasti yhteyttä sotilaskotiin ja tule joukkoomme mukaan.

Vuonna 2017 tarjoilijaoston toiminnasta ja sisarvuorojen järjestelyistä vastaa Leena Viinikainen (etunimi.sukunimi@luonetjarvensotilaskoti.fi)

Nähdään sotilaskodissa!

LSK

(Liikkuva sotilaskoti)

Liikkuva sotilaskoti on sotilaskodin helmi. LSK eli liikkuva sotilaskoti tekee työtä vaihtelevissa olosuhteissa ja mitä erilaisemmissa paikoissa. Liikkeelle lähdetään niin kesällä kuin talvellakin.

Liikkuva sotilaskoti kutsutaan mukaan tapahtumiin. Kun kutsu tulee, vaunu pakataan monen moisella syötävällä ja juotavalla ja eikun menoksi.

LSK lähtee mukaan mm. varusmiesten maastoharjoituksiin, jotka järjestetään lähialueilla, alokkaiden valatilaisuuksiin kauempana maakunnassa (kesäisin), messuille, sotaveteraanien ja reserviläisten tapahtumiin. Jokaisella tapahtumalla on omanlaisensa tunnelma ja erityispiirteet.

Mukaan pääsevät kaikki halukkaat sisaret, joilla on sopivasti seikkailuhenkeä metsän siimekseen!

Ohjelma

Ohjelmajaosto järjestää asepalvelusta suorittaville erilaisia tilaisuuksia yhteistyössä varusmiestoimikunnan sekä hengellisen jaoston kanssa. Jokavuotisia tapahtumia ovat mm. tulojuhla jokaiselle saapumiserälle sekä pikkujoulut. Lisäksi järjestämme myös gospelkonsertteja.

Ohjelmajaosto vastaa tapahtumien järjestelyistä. Yleensä tapahtumissa on hauskaa ohjelmaa jota mm. varusmiehet itse esittävät.

Kirjasto

Kirjastojaoston tehtävä on huolehtia Sotilaskotiyhdistyksen kirjastosta joka sijaitsee Länsirannalla Sotilaskodin yhteydessä. Jaosto vastaa kirjallisuuden hankinnasta ja lainauksesta.

Yhdistys hankkii joka vuosi uusinta kirjallisuutta. Hankinnoissa otetaan huomioon varusmiesten toivomukset ja ajan henki. Toivomuksia otetaan mielellään vastaan kirjastossa!

Luonetjärven Sotilaskotiyhdistyksen kirjasto on avoinna joka päivä samaan aikaan kuin Sotilaskoti. Kirjastossa on kirjoja lainatessa itsepalvelu-periaate, joka on toiminut varsin hyvin.

Tervetuloa kirjastoon!

Hengellinen

Hengellinen jaosto tekee paljon yhteistyötä varusmiespapin ja kenttärovastin kanssa. Yhdessä toteutetaan mm. konsertteja. Jaosto osallistuu myös varusmiesten konfirmaatiotilaisuuksiin.

Näkyvimpänä osana hengellinen jaosto lahjoittaa jokaiselle varusmiehelle sotilaan virsikirjan alokkaan astuessa palvelukseen.

(etunimi.sukunimi@luonetjarvensotilaskoti.fi)

Pikku-sisaret

Pikkusisarjaosto aloitti toimintansa vuoden 2015 tammikuussa.  Jaoksen kautta kaikki alle 16-vuotiaat sotilaskotitoiminnasta kiinnostuneet pääsevät tutustumaan toimintaamme.

Vuonna 2017 pikku-sisarjaoksesta vastaa ja lisää tietoja antaa Heli Silvennoinen. (etunimi.sukunimi@luonetjarvensotilaskoti.fi)